Tuż przed mikołajkami odbyło się 3 spotkanie z cyklu Akademii Smaku! W Centrum Domowych Inspiracji ponownie zawrzało. Spotkanie przebiegło w parującej atmosferze przygotowywanych produktów.

Ewa Sypnik-Pogorzelska prowadziła pierwszą cześć spotkania przybliżając uczestnikom tajniki łączenia dobrych smaków z wartościami odżywczymi.

Podczas warsztatów zaproszeni goście mieli sposobność do przygotowania określonych produktów pod czujnym okiem eksperta kulinarnego Tomasza Szymańskiego.

Oto krótkie menu i fotorelacja ze spotkania:

Przekąski: bagietka z humusem, cieciorka prażona na słodko, koktajle na słodko na bazie kukurydzy i banana/mango/pomarańczy

Przystawka: sałatka z brokuła, mango, kurczakiem wędzonym, dressingiem jogurtowym i morwą białą

Zupa: krem z groszku z trawa cytrynowa i mlekiem kokosowym

Danie główne: wege burgery

Deser: ciasto czekoladowe z fasola czerwona.

Wszystkie przepisy dostępne w E-magazynie do pobrania.

Zobacz filmową relację z warsztatów: