Sposób przygotowania

Wycisnąć sok z dwóch pomarańczy i dwóch grejpfrutów. Wymieszać je razem i odlać ok. 6 łyżek soku. Marynować filety z kaczki w soku przez ok. godzinę, w chłodnym miejscu. Ugotować kuskus wg przepisu na opakowaniu. Pozostawić do wystudzenia. Przed smażeniem przyprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Filety ułożyć skórą do dołu na zimnej i suchej patelni. Przewrócić w momencie kiedy skóra będzie zarumieniona. Smażyć z drugiej strony ok 2-3min. Następnie przełożyć filety do pieca nagrzanego do 150 stopni dopiekać ok. 8-10 min. Pozostałe owoce pokroić w ćwiartki, obierając z białej skórki. Do pozostawionego soku dolać 3 łyżki oliwy i 1½ łyżki octu winnego, doprawić solą i pieprzem. 7) Posiekać kolendrę. Sos wymieszać z kuskusem, następnie dodać posiekaną kolendrę.
Podawać na głębokich talerzach z kawałkami owoców i pieczoną kaczką. Przed podaniem udekorować posiekaną kolendrą.