Crunchella powstaje prze krótkotrwały proces ekspandowania surowca.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 1582 kJ |
| 373 kcal | |
| Tłuszcz | 1,3g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
| Węglowodany | 78,5g |
| - w tym cukry | 5,1 g |
| Błonnik | 3,3g |
| Białko | 10,2g |
| Sól | <0,01 g |
Wafle Crunchella:
- są niskokaloryczne i lekkostrawne, ale jednocześnie pożywne;
- są chrupkie i kruche;
- wyróżnia je delikatny smak, świeżość i złocisty kolor;
- nie zawierają konserwantów;
- są zdrowe i dietetyczne;
- nie zawierają cukrów oraz sztucznych barwników i aromatów;
- stanowią źródło błonnika;
- są polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę – wspomagają odchudzanie (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie);
- są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa;
- są idealne do przygotowania deserów;
- znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami.

