Styczniowe spotkanie Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec, traktowało na temat śniadań według Teorii Pięciu Przemian. Warsztaty kulinarne pod tematem przewodnim „Śniadanie: jedz jak król” odbyły się w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji. Zaproszeni goście poznali sposoby na wprowadzenie równowagi energetycznej potraw w porannym menu.

Warsztaty poprowadziła specjalistka w zakresie dietetyki leczniczej Katarzyna Jaszczyk – Górska, która podczas krótkiego wykładu opowiedziała o zbilansowanych śniadaniach i odpowiednich połączeniach składników odżywczych,a następnie przedstawiła gościom zaplanowane menu.

Podczas warsztatowej części spotkania uczestnicy przygotowali potrawy według Teorii Pięciu Przemian, do których wykorzystali zdrowe nie nudne produkty marki Kupiec. W menu pojawiły się m.in.: kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek, soczewica z warzywami, a do picia kawa według Pięciu Przemian i napój bazyliowo-grejpfrutowy. Ostatnim punktem warsztatów było wspólne próbowanie wszystkich przygotowanych przez gości potraw. Wszystkie przepisy dostępne TUTAJ.

Zobacz krótki film z warsztatów: