Wyrób cukierniczy, wypiekany bez drożdży. Nie zawiera środków konserwujących, sztucznych barwników i aromatów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1608 kJ |
380 kcal | |
Tłuszcz | 3,9 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 83,0g |
- w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 2,5g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 0,5 g |
Ciasto na podpłomyki wypieka się w piecu o temp. 150-180°C przez ok. 3 minuty. Uzyskany w ten sposób produkt ma dość długi okres przydatności do spożycia – 9 miesięcy.
Podpłomyki to wspaniała przekąska, również dla dzieci. Może być podawana z serami, wędlinami albo na słodko (z miodem, konfiturą, bitą śmietaną i owocami).