Są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1580kJ
374 kcal
Tłuszcz 3,3g
 – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g
Węglowodany 73,3g
- w tym cukry 1,4g
Błonnik 8,4g
Białko 8,5g
Sól <0,01 g

Wafle ryżowe:

– produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej

– stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)

– posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)

– zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne

– są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku

– nie zawierają cholesterolu

– nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych

– są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa

– znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami