Nowa linia wafli ryżowych. Wafle są cieńsze, bardziej kruche i delikatne.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1603kJ
379 kcal
Tłuszcz 4,4g
 – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0g
Węglowodany 72,9g
- w tym cukry 0,9g
Błonnik 8,2g
Białko 8,0 g
Sól 0,5g

Zawierają wiele cennych witamin, składników mineralnych i błonnika. W opakowaniu jednostkowym znajduje się 15 sztuk. Jeden wafel to tylko 19 kcal.

Warto skusić się na wafle wieloziarniste, ponieważ:

- wafel ryżowy jest wzbogacony o 4 rodzaje ziaren: kaszę jaglaną, kaszę gryczaną, kukurydzę, sezam

- zawierają bogactwo witamin i składników mineralnych (żelazo, magnez)

- zawierają cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, które m.in. zapobiegają chorobom krążenia, obniżają ciśnienie krwi, regulują pracę układu nerwowego

- nie zawierają glutenu