Są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 1595kJ |
| 377 kcal | |
| Tłuszcz | 3,3g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8g |
| Węglowodany | 71,3g |
| - w tym cukry | 1,3g |
| Błonnik | 6,9g |
| Białko | 12g |
| Sól | 0,6g |
Wafle ryżowe:
– produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej
– stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)
– posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)
– zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne
– są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku
– nie zawierają cholesterolu
– nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych
– są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa
– znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami

