Sposób przygotowania

Ciasto:
Zimne masło posiekać z mąką, cukrem pudrem i otrębami. Wbić jajko, wymieszać na początku łyżką, a następnie zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 30 minut. Następnie wylepić formy od muffinek tak żebyśmy mogli upiec puste babeczki. Piec w temperaturze 180o C przez około 12-15 minut.

Krem
Podgrzać mleko z cukrem i tartą skórką. Żółtka kaszkę kukurydzianą, mąkę ziemniaczaną zmiksować na gładką masę mikserem. Następnie powoli dolewać mleko cały czas miksując. Tak przygotowaną masę ponownie podgrzać dolewając sok z pomarańczy. Doprowadzić do wżenia ciągle mieszając aż krem zgęstnieje. Gdy krem lekko przestygnie, wypełnić nim wypieczone babeczki dekorując np. czekoladą.