Sposób przygotowania

Ciasto
Białka ubić mikserem, następnie dodać cukier i żółtka dalej ubijając. Na końcu resztę suchych składników mieszając delikatnie łyżką. Dwie blaszki o wymiarach 30×25 wyłożyć papierem do pieczenia co ułatwi nam późniejsze wyciągnięcie ciasta z blaszek do wystudzenia. Cisto podzielić na dwie części i wylać na wcześniej przygotowane blaszki. Pieczemy przez ok 20 minut w temp. 170°C.

Krem
Mleko wymieszać z sokiem brzoskwiniowym. Część odlać i wymieszania z suchymi składnikami z wyjątkiem kaszy manny. Resztę zagotować. Gdy mleko z sokiem się zagotuje dolać pozostałą część mieszając doprowadzamy do wżenia. Następnie dodajemy kaszę manną stale mieszając. Kiedy masa nabierze konsystencji gęstego budyniu zestawić ją i dodać 4 żółtka. Całość odstawić do przestygnięcia po czym dodać miękkie masło, pokrojone w kostkę brzoskwinie i mieszamy całość mikserem. Kiedy masa osiągnie temperaturę pokojową nałożyć ją na jedną część ciasta przykrywając drugą. Całość wstawić do lodówki aby stężał krem. Podawać posypane cukrem pudrem.