Wyrób cukierniczy, wypiekany bez drożdży. Nie zawiera środków konserwujących, sztucznych barwników i aromatów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 1608 kJ |
| 380 kcal | |
| Tłuszcz | 3,9 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
| Węglowodany | 83,0g |
| - w tym cukry | 2,6 g |
| Błonnik | 2,5g |
| Białko | 1,9 g |
| Sól | 0,5 g |
Ciasto na podpłomyki wypieka się w piecu o temp. 150-180°C przez ok. 3 minuty. Uzyskany w ten sposób produkt ma dość długi okres przydatności do spożycia – 9 miesięcy.
Podpłomyki to wspaniała przekąska, również dla dzieci. Może być podawana z serami, wędlinami albo na słodko (z miodem, konfiturą, bitą śmietaną i owocami).

