17 kwietnia w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Filozofia smaku”. To kolejne, siódme spotkanie z cyklu Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec.

Uczestnicy warsztatów mieli okazję poznać filozofię połączeń smakowych w różnorodnych potrawach oraz podzielić się własnymi doświadczeniami kulinarnymi. Podczas pierwszej części spotkania Monika Kucia – ekspertka, dziennikarka i promotorka regionalnych produktów, opowiedziała o doborze przypraw dającym potrawom zupełnie nowy smak.

Część praktyczną prowadziła Julita Strzałkowska – założycielka serwisu i autorka bloga Wrząca Kuchnia, pełniąca rolę Eksperta Kulinarnego Akademii Smaku Bosch wraz z Anną Kosterną-Kaczmarek z bloga „Czosnek
w pomidorach”.

W menu spotkania znalazły się: „Gazpacho z charakterem”, „Roladki faszerowane z jagnięcina, kozim serem i świeżą miętą”, „Steki z wołowiny, w glazurze miodowo-terijaki, z dzikim ryżem i groszkiem cukrowym” oraz inne, równie niezwykłe połączenia kulinarne!

Po więcej przepisów kliknij TUTAJ!

Zobacz filmową relację z warsztatów: